راههای ورود دی اکسین و فوران به محیط زیست و اثرات آنها |
کد مقاله : 1173-ERTC |
نویسندگان: |
سکینه شکوهیان * دانشگاه علوم پزشکی تهران |
چکیده مقاله: |
دی اکسینها گروهی از ترکیبات شیمیایی کلره خطرناک با ساختار مشابه هستند، که شامل 75 دی بنزو کلرینیتد دی اکسین و 135 دی بنزو کلرینیتد فوران می باشند. یکی از ترکیبات خیلی خطرناک و سمی 2,3,7,8 تتراکلرودی بنزو پارا دی اکسین که به TCDDمعروف و دی اکسینها برحسب این واحد گزارش می شوند.
دی اکسین محصولات جانبی فرایندهای شیمیایی، کارخانجات و زباله سوزها هستند. استفاده از کلر در فرایندهای شیمیایی یا احتراق منجر به تشکیل آنها می گردد. از نگرانیهای دی اکسین خاصیت تجمع پذیری بیولوژیکی، پایداری آنها در محیط و ورود این ترکیبات به زنجیره غذایی می باشد. برطبق آمار USEPA در حدود 90% از طریق موعد غذایی در معرض تماس با این ماده هستند. با توجه به اهمیت موضوع ضرورت را دیدیم تا تحقیقی در این زمینه انجام دهیم. |
کلیدواژه ها: |
دی اکسین، فوران، محیط زیست |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |